Pompeo teatas USA hoiakust Iisraeli asunduste osas - New York Times

0 0

uus video laaditud: Pompeo teatas USA hoiakust Iisraeli asulates

ümberkirjutus

ümberkirjutus

Pompeo teatas USA hoiakust Iisraeli asunduste osas

Riigisekretär Mike Pompeo ütles, et USA ei pea Iisraeli asundusi Jordani Läänekaldal rahvusvahelise õiguse rikkumiseks, see võib olla samm, mis võib hävitada palestiinlastega sõlmitud rahupüüdlused.

Trumpi administratsioon pöörab Obama administratsiooni lähenemisviisi Iisraeli asundustele. USA avalikud avaldused asundustegevuse kohta Jordani Läänekaldal on olnud aastakümnete jooksul ebajärjekindlad. Carteri administratsioon jõudis 1978. aastal kategooriliselt järeldusele, et Iisraeli asutatud tsiviilelanikkonnad olid rahvusvahelise õigusega vastuolus. President Reagan aga 1981. aastal selle järeldusega ei nõustunud ja teatas, et ei usu, et asulad olid oma olemuselt ebaseaduslikud. Hilisemad administratsioonid tõdesid, et ohjeldamatu asustamistegevus võib olla rahu takistuseks, kuid nad tõdesid mõistlikult ja heaperemehelikult, et õiguslikel ametikohtadel elamine ei edendanud rahu. Rahvusvahelise õigusega vastuolus olevate tsiviilelanike asutamise üleskutse pole andnud tulemusi. See pole rahu põhjust edasi viinud. Raske tõde on see, et konflikti ei saa kunagi lahendada kohtulikult ja argumendid selle kohta, kellel on rahvusvahelise õiguse küsimustes õige ja vale - ei anna rahu. See on keeruline poliitiline probleem, mida saab lahendada ainult iisraellaste ja palestiinlaste vaheliste läbirääkimiste teel.

Viimased episoodid USA ja poliitika

See artikkel ilmus esmakordselt (inglise keeles) saidil https://www.nytimes.com/video/world/middleeast/100000006832081/pompeo-israel-settlements.html

Jäta kommentaar

Teie e-posti aadressi ei avaldata.