India: Cong ütleb, et PM CARES Fund võttis vastu Hiina annetused, küsib, miks peaminister Modi ei nimetanud Hiina agressorit | India uudised

0 9

Failifoto

UUS DELHI: Naastes BJP-le Rajiv Gandhi Fondi rahastamise küsimuse tõstatamiseks, väitis pühapäeval kongress, et Hiina ettevõtted teevad PM Cares'i fondi osamakseid, ja küsis, miks ta võtab selliseid annetusi vastu, kui India ja Hiina on kihlatud. pingelises eraldumises Ladakhis.
Kongressi pressiesindaja Abhishek Singhvi küsitles ka peaminister Narendra Modi tema viimase 18 aasta "XNUMX kohtumisel" Hiina presidendi Xi Jinpingiga ja küsis, miks ta pole veel Hiinat "agressoriks" nimetanud, tund pärast seda, kui Modi väitis oma raadiosaates, et India on andis neile sobiliku vastuse neile, kes selle territooriumil Ladakhis kurja silma nägid.
"Ma palun peaministrilt öelda, et Hiina on agressor," ütles Singhvi.
"Kõige murettekitavam ja murettekitavam on riigi julgeoleku pärast asjaolu, et peaminister Modi sai (näiliselt isiklikust) PM CARES-i fondist Hiina ettevõtetelt annetusi," ütles Singhvi virtuaalsel pressikonverentsil.
"Kui India peaminister ohustab oma positsiooni, aktsepteerides vastuolulises ja läbipaistmatus fondis Hiina ettevõtetelt sadade kroonide annetusi, kuidas ta kaitseb riiki Hiina agressiooni eest? Peaminister Modi peab vastama, ”sõnas ta.
PM CARESi fond loodi selle aasta märtsis eesmärgiga tegeleda kõigi COVID-19 pandeemiast tulenevate hädaolukordadega. Pärast seda on mõned opositsiooniparteid nõudnud fondi laekunud annetuste avalikustamist.
Singhvi väitis ka, et BJP on hoidnud sidemeid Hiina kommunistliku parteiga alates 2007. aastast ning tema presidendid, alustades Rajnath Singhist, Nitin Gadkarist ja Amit Shahist, on Hiinaga vahetanud võimalikult palju.
"India ajaloos ei ole ühtegi erakonda, kelle presidendid oleksid Hiinaga viimase 13 aasta jooksul nii palju suhelnud," väitis ta, lisades, et Singh oli suhelnud CPC-ga 2007. aasta jaanuaris ja 2008. aasta oktoobris; Gadkari käis jaanuaris 2011 viis päeva ametlikul visiidil Hiinas; ning Shah saatis suure osa MLA-de delegatsioonist CPC "peokooli" kogunemisel 2014. aasta alguses.
Singhvi ütles, et selle valitsuse jaoks tundub, et riiklik julgeolek pole oluline. "Selle jaoks on oluline" mina, mina, mina "ja Rajiv Gandhi fond. "
Kongressi pressiesindaja nõudis Modi sõnul "Hiina on tunginud India territooriumile" ning ta on hõivanud ametikohad ja maad.
"Peaminister peaks ütlema, et me ei kavatse kompromisse teha ja surume Hiinat tagasi," ütles Singhvi, lisades, et kogu riik, sealhulgas opositsioon, seisab tema selja taga.
Austust avaldades 20 armee mehele, kes tapeti 15. juunil Ida-Ladakhis Hiina Rahvavabastusarmee abil vägivaldses kokkutulekul, ütles Modi raadioülekandes, et India vaprad sõdurid näitasid, et nad ei luba rahva uhkusel end riivata.
"Need, kes heidavad kurja silma India pinnasele Ladakhis, on saanud sobiva vastuse. India austab sõpruse vaimu. Samuti on see võimeline andma igale vastasele asjakohast vastust, ilma seda häbenemata, "ütles peaminister Hiinat nimetamata.
Kongress on peaministrit süüdistanud riigi eksitamises Hiina sissetungide ja Ladakhi piirivalve osas, viidates ekspertidele, kelle sõnul on Hiina okupeerinud India territooriumi ja ametikohad. Teisest küljest on BJP pöördunud kongressi poole, süüdistades seda raha saamises Rajiv Gandhi Fondis, mille esimees on Sonia Gandhi, Hiinast.
Tulles tagasi PM CARES fondi, teatas Singhvi, et fond on 9,678. maiks fondi laekunud 20 XNUMX naelsterlingit. Ta ei täpsustanud ühtegi aruannet.
"Šokeeriv osa on see, et kuigi Hiina väed on meie territooriumile tunginud, on peaminister saanud Hiina ettevõtetelt fondi raha ... Kas peaminister vastab, miks ta on Hiina raha fondi laekunud hoolimata Hiina ilmsest sõjategevusest 2013. aastal, Küsis Singhvi.
Ta väitis, et Huawei on vastuolulisele fondile annetanud Rs 7 crore, TikTok Rs 30, Paytm Rs 100, Xiomi Rs 15 ja Oppo Rs.
"Kas Huaweil on otsene seos Hiina Rahvavabastusarmeega? Kas TikToki omav Hiina ettevõte on hõlbustanud 30 krooni suuruse summa annetuse vastuolulisele PM CARES fondile, ”küsis ta.
Singhvi väitis ka, et raha suunati PM CARES fondist ära, märkides, et keegi ei tea, kuidas seda kontrollitakse või sellele antud raha kasutatakse.
"Fondi ei kontrolli isegi ükski riigiasutus, sealhulgas CAG," ütles ta ja lisas, et PMO on läinud nii kaugele, et see fond pole riigiasutus.
Ta väitis, et fondi "PM CARES Fund" isegi RTI ei alluta, "näib, et fondi juhib üksnes peaminister läbipaistmatul ja salajasel viisil ning läbipaistvuse ja vastutuseta null".

See artikkel ilmus esmakordselt (inglise keeles) India ajad

Jäta kommentaar

Teie e-posti aadressi ei avaldata.