#BlackLivesMatter: madala müratasemega rassism Araabia maailmas - Jeune Afrique

0 3

Ka Araabia riikides vabastas George Floydi surm sõna mustade rassismist. Sageli minimeeritud diskrimineerimine, taandatud pelgalt naljadele. Ja mis süvenevad, kui nad jõuavad sotsiaalse redeli lõpus olevate inimesteni.


Maryam Abu Khaled ei osanud kindlasti oodata, et temast saab Lähis-Idas liikumise Black Lives Matter üks hiir. Ja veel, vähem kui nädala jooksul on sellest noorest Palestiina näitlejannast saanud kõigi nende Araabiamaade inimeste hääl, kes seisavad silmitsi väidetavalt heasüdamliku rassismiga, sest neil on must nahk. "Mulle öeldakse, et USA rassismil pole midagi pistmist Araabia riikide omaga, et vähemalt siin me ei tapa. Et need on sõnad, mida räägitakse armastusega ja ilma halbade kavatsusteta, "protesteeris ta viiruslikuks läinud videos, mida on Instagramis vaadatud üle 2 miljoni.

"Kas sa mõistad, et see, mida sa armastusega ütled, võib rikkuda inimese psühholoogia ja hävitada tema enesekindluse?" "Ja kirjeldamaks seda hetke, kui ta kuulis, kuidas ema ütles oma lapsele, et ta ei peaks päikese käes viibima", et mitte põletada ja välja näha nagu Maryam ", või seletab see isa oma pojale, et" kui mõned inimesed on mustad, sellepärast, et nende pered jätsid nad ahju. ” Ta võlub inimesi, kes ütlevad, et sellised asjad peatuvad. " Pole liiga hilja. Me võime uuele põlvkonnale õpetada, mis on õige ja vale. "

Suu puhumine

Maryami raev näitab, et araabia riikides nagu ka mujal vabastas George Floydi jultunud surm sõna mustanahalisest rassismist. Arutelu toimub eriti sotsiaalvõrgustikes, kus mõnikord on ebamugavustunne, mis annab tunnistust sügavast teadmatusest. Solidaarselt liikumisega Black Lives Matter ilmus Alžeeria mõjutaja Souhila Ben Lachhab Instagramis nii, et pool nägu oli värvitud mustaks. Liibanoni laulja Tania Saleh postitas foto oma mustaks saanud näost, milles on halogeenitud lokkis juuksed. Hoolimata korduvatest protestidest keeldusid mõlemad eemaldamast neid fotosid, mis jätkavad rassistlikku "musta pinna" traditsiooni.

Kas olete ajakirja tellinud?
Aktiveerige oma Jeune Afrique Digital konto tasuta
tellijatele reserveeritud sisule juurdepääsuks.

See artikkel ilmus esimest korda NOOR AAFRIKA

Jäta kommentaar

Teie e-posti aadressi ei avaldata.