Laurent Gbagbo ja Charles Blé Goudé: vabastamise tingimusi kergendas Rahvusvaheline Kriminaalkohus

0 11

Laurent Gbagbo ja Charles Blé Goudé: vabastamise tingimusi kergendas Rahvusvaheline Kriminaalkohus

Rahvusvaheline kriminaalkohus andis neljapäeval loa Côte d'Ivoire'i endisele presidendile Laurent Gbagbole ja noorte Côte d'Ivoire'i patriootide endisele juhile Charles Blé Goudéle teatavatel tingimustel Brüsselist ja Haagi lahkuda.

Rahvusvaheline kriminaalkohus (ICC) teatas neljapäeval, 28. mail Laurent Gbagbo ja Charles Blé Goudé vabastamise tingimuste muutmisest. Kuna Belgias ja Madalmaades arreteeritakse inimsusevastastes ja sõjakuritegudes süüdimõistmise tõttu 2019. aasta jaanuaris, võivad nad end kodus arreteerida ning Côte d'Ivoire'i endine president ja Noorte Côte d'Ivoire'i patriootide endine juht võivad nüüd lahkuda elukohariik vastavalt tingimustele.

Haagis asuva kohtu pressiesindaja ütles, et kaks riiki, kuhu kaks meest soovivad minna, nõustuvad nad eelnevalt oma territooriumil vastu võtma, kuid lükkas siiski tagasi riigi tingimusteta vabaduse taotluse. endine Côte d'Ivoire'i riigipea.

RFI sõnul "ei takistata neil kahel mehel enam liikuda väljaspool selle valla piire, kus nad elavad. Nad ei pea enam registrisse üle andma kõiki omavaid isikut tõendavaid dokumente, eriti passi. Nad ei pea enam kord nädalas aru andma vastuvõtva riigi asutustele ega registrile, ”kirjeldab raadio oma veebisaidil.

Tingimusteta vabaduse taotlus

Laurent Gbabgo advokaadid palusid veebruari alguses, et kohus annaks talle tingimusteta vabastamise, väites, et "õigeksmõistetud isiku vabadusele ei saa olla mingeid piiranguid".

Kuigi see taotlus tagasi lükati, otsustasid kohtunikud lõpetada Laurent Gbagbo ja Charles Blé Goudé vabastamisele seatud teatavad tingimused, eriti mitte liikuda väljaspool elukohariiki ja anda üle Rahvusvahelisele Kriminaalkohtule kõik isikut tõendavad dokumendid.

Muud tingimused, sealhulgas kohtusse ilmumine, kui kohus selle käsutab, ning kohtu ja vastuvõtva riigi teatamine nende aadressist, jäävad jõusse.

Laurent Gbagbo ja tema kaaskostja Charles Blé Goudé vabastati tingimustel, sealhulgas kohustusel elada Rahvusvahelise Kriminaalkohtu liikmesriigis, kes on nõus neid vastu võtma kuni apellatsioonkaebuse esitamiseni.

Laurent Gbagbo on sellest ajast elanud Brüsselis, Charles Blé Goudé aga Haagis.

See artikkel ilmus esmakordselt: https://www.france24.com/fr/20200528-la-cpi-autorise-laurent-gbagbo-%C3%A0-quitter-la-belgique-sous-conditions

Jäta kommentaar

Teie e-posti aadressi ei avaldata.