Koroonaviirus: aasta lõpuks on vaesuses elamise ohus ligi 86 miljonit last

0 2

Koroonaviirus: aasta lõpuks on vaesuses elamise ohus ligi 86 miljonit last

Valitsusvälise organisatsiooni Päästke lapsed ja UNICEFi ühisuuringu kohaselt võib Covidi pandeemia majanduslike tagajärgede tõttu vaestes leibkondades elavate laste arv suureneda eelmise aastaga võrreldes 15% -19.

Valitsusvälise organisatsiooni Save the Children ja agentuuri ühisuuringu kohaselt võivad Covid-19 pandeemia majanduslikud tagajärjed vaevata kuni 86 miljonit last veel aasta lõpuks Unicef.

Kokku oleks see 672 miljonit vaesusest mõjutatud last, mis on 15% rohkem kui eelmisel aastal, täpsustavad need kaks organisatsiooni kolmapäeval, 27. mail avaldatud pressiteates. Peaaegu kaks kolmandikku neist lastest elab Sahara-taguses Aafrikas ja Lõuna-Aasias.

Maailmapanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi prognoosidel ja andmetel põhineva uuringu kohaselt suureneb pandeemia tõttu vaesusest mõjutatud laste arv peamiselt Euroopas ja Kesk-Aasias demograafiline sajas riigis.

Vajadus viivitamata ja tõhusalt tegutseda

"Perede rahaliste raskuste ulatus ohustab aastaid saavutatud edusamme laste vaesuse vähendamisel ja neile oluliste teenuste äravõtmisel," ütles UNICEFi direktor Henrietta Fore, keda tsiteeriti pressiteates. .

Kohese ja tõhusa tegutsemisega suudame "vaeste riikide ja mõnede kõige haavatavamate laste kohal rippuva pandeemia ohu ohjeldada", ütles programmi Save the Children patroon Inger Ashing. Nad on "väga tundlikud isegi lühikese näljaperioodi ja alatoitumuse suhtes, mis võib neid mõjutada kogu nende elu jooksul", hoiatas ta avalduses.

Kaks organisatsiooni kutsuvad valitsusi üles laiendama oma sotsiaalkindlustuse ja koolitoidu ulatust, et piirata pandeemia tagajärgi.

See artikkel ilmus esmakordselt saidil: https://www.france24.com/fr/20200528-covid-19-jusqu-%C3%A0-86-millions-d-enfants-suppl%C3%A9mentaires-menac%C3 % A9-d vaesuses elavatest% C3% A9

Jäta kommentaar

Teie e-posti aadressi ei avaldata.