India: Kesk-ametiühingud protestivad tööõiguse muudatuste vastu, otsivad võõrtöötajatele viivitamatut abi, sularahaülekandeid organiseerimata tööjõule | India uudised

0 0

UUS DELHI: Reedel kestnud üleriigilise protesti kannul mõne riigi tööseaduste "dramaatiliste muutuste" vastu kannustasid mitmed kesksed ametiühingud peaminister Narendra Modi, nõudes viivitamatut abi võõrastele võõrtöölistele ja nende turvaline kojujõudmine, kõigile töötajatele palga maksmine tööseisaku ajal ja 7500 Rs sularaha ülekandmine kõigile mittetulundusmaksu maksvatele leibkondadele, sealhulgas organiseerimata tööjõule, kolmeks kuuks.
Ühises petitsioonis, mis järgnes meeleavaldustele ja näljastreikidele kogu riigis, sealhulgas tsükloni tabanud Lääne-Bengalis ja Odishas, ​​kutsuti peaministrit üles peatama keskvalitsuse töötajatele makstavate päevarahade külmutamine ja peatama tööseadustes tehtavate muudatuste või lahjendamise täielik peatamine.
CTU-d, kes olid varem Rahvusvahelisse Tööorganisatsiooni (ILO) registreerinud oma kaebuse tööseaduste lahjendamise kohta, leidsid samuti toetust oma protestidele Maailma Ametiühingute Föderatsioonilt ja Rahvusvaheliselt Ametiühingute Konföderatsioonilt. Mõlemad rahvusvahelised ametiühingud on laiendanud oma toetust CTU-dele protestides India tööseadusandluse meelevaldse lahjendamise vastu. Nad on öelnud, et tõstatavad selle teema rahvusvahelistel platvormidel, “ütles AITUCi peasekretär Amarjeet Kaur.
Pärast reedel aset leidnud protesti otsustasid CTU-d, et nende kõrgeim juhtkond tuleb 3. juunil New Delhis kokku, et arutada edasist tööseaduste lahjendamise vastast tegevust.

See artikkel ilmus esmakordselt (inglise keeles) India ajad

Jäta kommentaar

Teie e-posti aadressi ei avaldata.