Ülemkohus blokeerib Muelleri täieliku raporti avaldamise praegu - New York Times

0 1

WASHINGTON - Riigikohus kolmapäeval ajutiselt blokeeritud 2016. aasta valimistel Venemaa sekkumist uurinud erinõuniku Robert S. Mueller III koostatud aruande osade vabastamine.

Kohtu korraldus, mis käsitleb maja kohtute komitee taotlust suuremate žüriimaterjalide kohta, mille justiitsosakond oli kongressile edastatud aruandest kustutanud, võib tähendada, et täielikku aruannet ei tehta enne 2020. aasta valimisi.

Riigikohtu lühike korraldus ei esitanud ühtegi põhjust, öeldes vaid, et see blokeerib apellatsioonikohtu otsuse, millega kohustatakse avaldama kogu aruanne, samal ajal kui kohtunikud kaalusid juhtumi arutamist. Nõukogu kohustas justiitsosakonda esitama avalduse, mille eesmärk oli läbivaatamine 1. juuniks. Märkimisväärseid eriarvamusi ei olnud.

Maja teatas kohtunikele, et otsis teavet selle kohta, kas president Trump on takistanud õiglust - teema, mille kohta hr Mueller ei jõudnud järeldusele.

See artikkel ilmus esmakordselt (inglise keeles) NEW YORK TIMES

Jäta kommentaar

Teie e-posti aadressi ei avaldata.