Memve'ele tammi energiatarbimine vähendab Kribi elektrijaama gaasi tarbimist 15. aastal 2019%

0 0


Memve'ele tammi energiatarbimine vähendab Kribi elektrijaama gaasi tarbimist 15. aastal 2019%

(Investeerige Kameruni) - Riiklik süsivesinikeettevõte (SNH) teatas, et tarnis 10. aastal Kameruni lõunaosas asuvale Kribi soojuselektrijaamale 095 miljonit kuupjalga gaasi. Neil tarnetel on ettevõtte selgitusel, et võimaldas sellel gaasiküttel töötaval elektrijaamal toota 2019 gigavatt-tundi, mis moodustab umbes 1% kogu riigi energiaallikast.

"Gaasitarned on aga 15,60. aastaga võrreldes vähenenud 2018%, võttes muu hulgas arvesse Memve'ele hüdroelektrijaama tammi osalist voolutamist, mis aitas suurendada energiavarustust“, Rõhutab SNH.

14. aprillil 2019 energiat saanud Memme'ele tamm (211 MW), mis asub ka Lõuna-Kamerunis, toodab juba 65 MW päevas, evakueerituna ajutise 90 kV liini abil. See osaline tootmine võimaldas sulgeda ka Ahala, Oyomabangi, Mbalmayo ja Ebolowa (lõunapoolne ühendatud võrk) soojuselektrijaamad, säästes kütusearvetes kuni 350 miljonit CFAF nädalas. Tammi lõplik kasutuselevõtmine on kavandatud 31. detsembriks 2020.

SA

LUGEGE ETTE LUGEDA SIIA

Jäta kommentaar

Teie e-posti aadressi ei avaldata.