Belgia: Covid-19 patsiendid võivad isegi enne mis tahes sümptomeid esemeid saastada

0 1

Isegi enne mis tahes sümptomeid võivad Covid-19 patsiendid esemeid saastada

Isegi enne mis tahes sümptomeid võivad Covid-19 patsiendid esemeid saastada

Isegi enne mis tahes sümptomeid võivad Covid-19 patsiendid esemeid saastada

AHiina teadlaste uuringu ja esmaspäeval terviseametnike avaldatud uuringu kohaselt võivad Covid-19-ga patsiendid isegi enne sümptomite ilmnemist saastada nende ümbruses olevaid esemeid, näiteks linasid või ukse käepidemeid. Ameeriklane.

Ehkki see uuring hõlmab ainult kahte patsiendi tuba, tugevdab see ideed, et asümptomaatilised inimesed võivad olla pandeemia olulised vektorid.

Teadlased uurisid kahe Hiina tudengi juhtumit, kes naasid märtsi keskel kodumaale ja olid karantiinis hotellis, kui neil sümptomeid polnud. Nad testisid positiivselt sealset uut koronaviirust ja viidi järgmisel päeval haiglasse.

Vahetult pärast Covid-19 nakkuse kinnitamist võeti igast hotellitoast proovid mitmesugustel objektidel: lülititel, ukse käepidemetel, kraanidel, televiisori puldil, padjadel, rätikutel või WC-istmel .

22st proovist kaheksa ehk 36% avastas viiruse olemasolu: kuus patsiendi A toas (eriti lüliti ja linad) ja kaks patsiendi B toas (kraan ja padi). Isegi siis, kui patsiendid olid selles hotellis viibinud vähem kui 24 tundi.

"Padjadest ja lehtedest võetud proovidel oli märkimisväärne viirusekoormus," märgib uuring, mille viisid läbi eriti Hiina haiguste ennetamise ja tõrje keskuste (CDC) teadlased ja avaldas Ameerika CDC.

Autorite sõnul näitab see, et "presümptomaatilistel patsientidel on kõrge viirusekoormuse tagasilükkamine ja nad võivad kergesti oma keskkonda saastada", lisavad nad, soovitades seetõttu mitte muuta patsientide linasid nende vahetamisel ja pesemisel ning kuivatage hoolikalt.

Pärast haiglasse lubamist tekkisid kahel patsiendil Covid-19 mõõdukad sümptomid, sealhulgas palavik ja köha, kaks päeva hiljem patsiendi A ja 6 päeva hiljem patsiendi B korral.

Veel üks märtsi alguses avaldatud ja Singapuri teaduskeskuse teadlaste poolt läbi viidud uuring näitas juba karantiinis olevate patsientide kolme toa põhjal, et need saastasid ohtralt pindu, sealhulgas aknaid või maapinda. Kuid neil patsientidel ilmnesid juba sümptomid.

See artikkel ilmus esimest korda http://www.lesoir.be/301682/article/2020-05-19/avant-meme-tout-symptome-les-malades-du-covid-19-peuvent-contaminer-les-objets

Jäta kommentaar

Teie e-posti aadressi ei avaldata.