Ahmaud Arbery lõplikud protokollid: mida näitavad videod ja 911 kõned - New York Times

0 4

Veebruaris tulistati Satilla Shores'i lõunaosas asuvas Gruusia naabruses 25-aastane Ahmaud Arbery. Sellele järgneva kahe kuu jooksul arreteerimisi ei tehtud. Kuid kohalikud elanikud ja seadusandjad protesteerisid nende sõnul rassilise profiilimise ja puudulike enesekaitseseaduste surmavat kombinatsiooni. „Kui nad teid peatavad, veenduge, et oleksite oma kaamerad sisse lülitanud. Veenduge, et teil oleks video. ” Lõpuks arreteeris politsei kaks kahtlusalust, kuid alles pärast seda videot surmaga lõppenud tulistamisest arreteeriti. Gregory McMichaelile ja tema pojale Travisele esitati süüdistus mõrvas ja raskendatud kallaletungimises. Juhtum on valitsenud rassilise vägivalla üle peetava riikliku arutelu. "Olen kindel, et nägite uudiseid Ahmaud Arbery kohta." "See näeb välja nagu mõrv." "Videot nägi Ameerika avalikkus." Mis täpselt hr viimastel hetkedel juhtus Arbery elu? Kasutades turvakaamera kaadreid, mobiiltelefoni videofilmi ning 911 kõnesid ja logisid, on The Times rekonstrueerinud kriitilise 12 minuti pärast hr. Arbery ilmus vähem kui 300 jardi kaugusel Satilla Drive'i surnuks. Kell on umbes 1 veebruaril 23, kui Ahmaud Arbery on väljas, vähem kui 2 miili kaugusel tema kodust. Turvakaamera aadressil 219 Satilla Drive salvestab, kui hr. Arbery siseneb kaadrisse umbes kell 1:04 Võib-olla on ta selles piirkonnas sörkjooksu teinud, kuid peatub üle tänava ehitatava maja Satilla 220 muru ees. Arbery heidab pilgu ümber ja rändab avatud ehitusplatsile. Sees jäädvustab turvamaterjal lühidalt teda ringi vaadates. Samal ajal väljas jalutab naaber Jonesi maanteelt Satilla Drive'i poole ja helistab 911. Naaber ootab tänavanurga ääres. Hiljem teatab ta dispetšerile, et Arbery sarnaneb piirkonnas hiljuti toime tulnud ülekäijaga. Mitmel korral enne veebr. 23, tabati 220 Satilla kaamerast mitu ülekäiku. Omanik hoiatas korrapäraselt politseid. Neljal korral filmiti see, kes näib olevat sama mees. Pole selge, kas see oli Arbery, kuid isegi kui see nii oleks, ei õigusta see tema tulistamist naabrite poolt tänaval. Saidi omaniku sõnul polnud nende juhtumite ajal ega veebruaris majast midagi varastatud. 23 ja ükski vara ei olnud kunagi kahjustatud. Naabrid olid aga üleastumistest teadlikud ja kogukond oli valvas. Nüüd tagasi kõnealuse päeva juurde. Kell on 1:08 ja Arbery kõnnib maja sees ringi. Neli minutit pärast sisenemist kõnnib ta välja ja jookseb minema. Turvamaterjalide ülanurgas näeme tänavat mööda Satillat 230-le, mis on Travis McMichaeli kodu. Kell 1 haaravad Travis ja tema isa Gregory relvad, hüppavad valgesse veoautosse ja lahkuvad maja jälitama hr. Arbery. Järgmise 3 minuti kaadreid meil ei ole, kuid Gregory McMichaeli ütlused andsid sündmuskohal politseid ning teise tunnistaja Roddy Bryani küsitlused näitavad juhtunut. Gregory ja Travis McMichael järgivad Arberyt Burford Roadile. Nende naaber Roddy Bryan näeb jälitamist, astub autosse ja järgneb. McMichaels üritab Arbery ära lõigata. Arbery topelt tagasi ja möödub neist. Bryan üritab Arberyt blokeerida, kuid Arbery jookseb temast mööda ja Holmes Roadi poole. Gregory McMichael ronib kabiinist käsipüstoliga relvastatud veoki voodisse. Me ei tea täpselt, mis edasi saab. Kuid Bryan ja McMichaels järgnevad Arbery'le Holmes Roadil. Ja näeme järgmisena Arberyt kell 1:14 joostes tagasi Holmesi maanteelt Roddy Bryanist eemale ja McMichaelsi poole. Roddy Bryan filmib ja - hoiatus - need stseenid on piinavad. Gregory McMichael valib sel ajal numbri 911. Vaatame seda tagasi ja lammutame, mis juhtub. See on Arbery. Ta on sõidukite eest juba ligi 4 minutit jooksnud. Travis seisab veoki juhi külje all, relvastatud püssiga. Gregory on 911-le helistatud veoki voodis. Arbery ei tea, kuhu joosta. Ta suundub paremale, seejärel vasakule ja noolemänguga sõiduki paremas servas. Arbery tuleb veoki esiosa ümber. Näeme tema valget T-särki läbi esiklaasi ja siin on Travis nüüd tema poole kaldu. See on kohe esimene lask. Arbery on löönud rinnale, vigastatud on tema parem kops, ribid ja rinnaku. Kaks meest maadlevad relva kohal. Gregory hüüab: “Travis!” Arbery lööb Travise ära. Veoki tagaosas kukub Gregory mobiiltelefoni. Teine lööklaine kustub kaadrist. Kuid me näeme siin püssirohtu. Arbery veritseb tugevalt. Ta viskab veel ühe löögi. Travis tulistab viimase löögi, mis tabab Arberyt vasaku ülaosa rinnus. Travis kõnnib oma relva käes hoides. Gregory väljub veoautost, haarates tema .357 Magnumit. Politsei teate kohaselt veeretas Gregory Arbery üle, et näha, kas tal on relva. Ta ei. Politseinikud saabuvad mõne sekundi jooksul pärast tulistamist ja umbes minut hiljem kell 1:16 saabub politseiametnik R. Minshewi reportaaž: kaks teemat Holmesi teel. Tehtud lasud. Mees maapinnal veritseb. Politsei võttis Gregory McMichaeli tunnistuse kätte ja lasi kaks meest minema. Kuid nüüd seisavad mõlemad McMichaels tõsiste süüdistuste ees. Tere, see on Malachy ja ma teatasin sellest loost. Läbipaistvuse huvides märkus selles videos kasutatud turvamaterjalide kohta, mille avaldas esmakordselt The Atlanta Journal Constitution. Siin kuvatav ajakood on vale. Me teame seda, kuna joonistasime selles videos nähtu kahe kuule 911 tehtud kõnega ja kinnitasime nende kõnede kellaaega. Need üksikasjad ja politsei logid võimaldasid meil ka kindlaks teha, et Gregory McMichael helistas poja telefonist 911 vahetult enne saatuslikku tulistamist. Selle video puhul kasutasime sündmuste toimumise reaalaega. Täname teid vaadates.

See artikkel ilmus esmakordselt (inglise keeles) NEW YORK TIMES

Jäta kommentaar

Teie e-posti aadressi ei avaldata.