Šveits: vaatamata Covid-19-le naiste marsid Šveitsis ja kogu maailmas

0 6

Zürichis marssis paarsada inimest laupäeval 8. märtsi päeva eelõhtul. Politsei teatas Twitteris, et hoolimata koronaviirusega seotud selliste sündmuste keelustamisest otsustasid nad selle rahuliku olemuse tõttu lahti lasta.

>> Loe:

Zürichis protesteeriti naiste õiguste eest hoolimata koroonaviirusest

Koroonaviirus kohustab, Vaudi kantonis toimuva feministliku streigi päev korrutab pühapäeva. Lausanne'is toimuva ühe sündmuse asemel on mobilisatsioon detsentraliseeritud Renensile, Morgesele, Yverdonile, Veveyle ja Nyonile. Esimene tegevus toimus öösel.

Temaatilised kohad ja flashmob

Lausanne'is endas asendatakse keskpäeval jaamas kavandatud suur kokkutulek Vaudi pealinnas neljas kohas toimuva minimeeleavaldusega alates kella kahest õhtul. Valiti neli teemat: pensionid ja annuiteedid Paludi asemele, ökofeminism Saint-Laurent'i asemel, üliõpilased ja ebakindel töö Euroopa asemel ja (tasustamata) hooldustöö asemel Riponne.

Kavas on välklamb - Tšiili slaami "Un violador en tu camino" ("Vägistaja teie teel"), mis on muutunud naistevastase vägivalla viiruse hümniks pärast novembris toimunud suuri meeleavaldusi Santiago de Tšiilis - Kell 15:24 jaamas sümboolne tund, kus naistega võrreldes meestega tasustamine lõpetatakse.

Selle Vaudois mobilisatsioonipäeva lõpp lõpeb kell 17:00 Place de la Riponne'il, saates erinevaid sõnumeid rahvusvahelistest feministlikest liikumistest ja lauludest.

Tavaline vulva

Genfis toimub meeleavaldajate kohtumine kell 13, Neuchâtelis kell 30. Selles linnas marsib rongkäik värvika ja rõõmsa vulva hiiglasliku lipu taha.

>> Lihtne provokatsioon või oluline sümbol naiste põhjuse edendamiseks? Neuchâteli kantonis perepoliitika ja võrdõiguslikkuse voliniku Nicole Bauri ja Lausanne'i ülikooli õigusteaduskonna professori Suzette Sandozi vaheline arutelu:

Nicole Baur, Neuchâteli perepoliitika ja võrdõiguslikkuse volinik, ja Suzette Sandoz, Lausanne'i ülikooli õigusteaduse professor.

RTS

Foorum -


Postitatud eile kell 18: 02

Paljudes teistes maailma linnades on meeleavaldused mõeldud sadade tuhandete meeleavaldajate keskpunktiks, kes marsivad "feministliku dünaamika" egiidi all kodutööde ebavõrdse jaotamise, seksuaalse vägivalla ja feminitsiidide vastu või günekoloogilise ja sünnitusabi vägivalla vastu.

Prantsusmaal värvivad meeleavaldused vihjeid käimasolevale pensionireformile - milles paljud naised peavad end „suurteks kaotajateks“ - ja „tohutut viha“, mille äratas hiljutine Cesar, mille omistati direktorile Romanile Polanski, vägistamissüüdistuse vastu.

agentuurid / kkub

===> Rohkem artikleid ŠVEITSI kohta leiate siit <===

>

See artikkel ilmus esimest korda https://www.rts.ch/info/suisse/11148840-marches-des-femmes-en-suisse-et-dans-le-monde-en-depit-du-covid-19.html?rts_source=rss_t

Jäta kommentaar

Teie e-posti aadressi ei avaldata.