India: CBI soovib Lalu jaoks ajutist kautsjoni, SC taotleb vastust India uudised

0 4

UUS DELHI: Riigikohus otsis RJD ülemat reedel Lalu PrasadCBI vastus CBI taotlusele, millega vaidlustati Jharkhandi kõrgema kohtu otsus anda talle söödapettuste kohtuasjas kautsjon. CBI väitis, et HC määras kautsjoni "valel" põhjusel, et Prasad oli kandnud poole talle määratud karistusest.
HC peatas süüdimõistva kohtuotsuse edasikaebamise eest määratava karistuse ja söödapettuste kohtuasjas kolme ja poole aasta pikkuse karistuse ning määras kautsjoni pärast seda, kui sai teada, et Prasad oli vanglas kandnud 21 kuud, üle poole kogu lausest.
CJI SA Bobde juhitud pink saatis Prasadile arvamuse ja palus vastust CBI väitele, et söödapettuse neljal korral järjest määratav kumulatiivne karistus oli vastavalt 41 aasta pikkune 427 aastat. kriminaalmenetluse seadustiku artikli XNUMX mandaat.
Paragrahvis 427 öeldakse: "Kui juba vangi mõistetud isikule mõistetakse järgneva süüdimõistmise korral vabadusekaotus või eluaegne vangistus, algab selline vangistus või eluaegne vangistus. vanglakaristuse lõppedes, millele naine on juba mõistetud, välja arvatud juhul, kui kohus annab korralduse järgnev karistus täide viia eelmise karistusega samal ajal. "
CBI ütles, et eraldi karistused ka STK ja korruptsiooni ennetamise seaduse rikkumiste eest viiakse läbi järjestikku, mis viib Prasadi kogu vanglakaristuse 41 aastani, kuna esimese astme kohus ei olnud käskinud, et neli kohtuasja kannaksid karistused samaaegselt.
CBI ütles seoses sööda kelmuse juhtumiga, milles HC andis Prasadile kautsjoni, et talle on antud juhul määratud seitse aastat või 84 kuud vangistust. Kuid teda vangistati vaid 22 kuud, millest umbes kaheksa kuud hospitaliseeriti täielikult tasustatud erateeninduses, kus ta viis läbi oma poliitilisi tegevusi, nagu näitas külastajate register.
CBI teatas, et järelevalvekomitee lükkas samal alusel tagasi ajutise vabastamise väite. Kuid HC otsustas ta päästa ta ekslikul põhjusel, et Prasad kandis ühel juhul pool karistust

See artikkel ilmus esmakordselt (inglise keeles) India ajad

Jäta kommentaar

Teie e-posti aadressi ei avaldata.

ÄRGE järgige seda linki või võite te saidilt keelatud!