India: Kongress annab J & K valimisjaoskonna üle BJP-le ning süüdistab EÜ-d ja juhtide kinnipidamist | India uudised

SRINAGAR / JAMMU: Kongress tunnistas kolmapäeval, et BJP kavatseb J & K Block Development Councili (BDC) esimeses voorus küsitleda traditsiooniliste poliitiliste liidrite jätkuvat kinnipidamist ja ettepanek lükata hääletamine edasi olukorrale, mis "soodustab vaba ja õiglast hääletamist".
J & K kongresmen Ghulam Ahmad Mir ütles, et oktoobrikuised 24-i valimised olid "riismed", et tagada BJP võit praegusel ühepoolsetel võistlustel Rahvusliku Pantheri Partei (NPP) baasil Jammusse 280-il 310-il. kohad. Tuumaelektrijaam peaks olema ainult Udhampuri tegur.
"Me kirjutasime septembris 5 valimiskomisjonile olukorrast. Me kutsusime üles oma koduaresti valitsejate vabastamist ja nõudisime valimiste edasilükkamist kaheks-kolmeks kuuks, kuid meie taotlust ei võetud arvesse, "sõnas Mir. "J&K olukord pole vaba ja õiglase hääletamise jaoks sugugi soodne, mistõttu otsustasime BDC-s lõpuks valimisi boikoteerida".
Farooq Abdullahi arvuti ja PDP-d Mehbooba Mufti'st olid automaatselt pettunud, sest nad mõlemad boikoteerisid eelmisel talvel toimunud Panchayati valimisi. BDC valimised piirduvad 26 629 valitud panchide ja sarpanchide rühmaga, seda nii kandidaatide kui ka valijate osas.
Valimisjuhataja Shailendra Kumar ütles, et küsitlus toimub 310i 316i valimisplokkides oktoobrikuu 24 vahemikus 9 tundi kuni 13 tundi. Tulemused kuulutatakse välja samal päeval. Naiste jaoks reserveeritud veel nelja koha valimisi ei korraldata, kuna kandidaate pole. Sama kahe teise ploki puhul, millel pole panchayat esindajaid.
Mõnede allikate sõnul ei võtaks EÜ tõenäoliselt vastu BDC hääletussedelite edasilükkamise taotlust, kuna õppus tuleb lõpule viia enne, kui J & K saab ametlikult liidu territooriumiks 31. Oktoobril, kuna Parlament otsustas pärast seda, kui keskus esitas parlamendile seaduseelnõu. August 5, tühistada põhiseaduse artiklid 370 ja 35A. Samuti oodatakse, et küsitlused edendavad võimu loovutamist maa- ja linnapiirkondade J & K üksustele.
Kumar teatas, et 12 766 panch- ja sarpanch-ametikohad J & K-s olid erinevatel põhjustel, sealhulgas tagasiastumiste ja surmajuhtumite korral, vakantsed. Kashmiri jaoskonnas saavad BDC valimistel hääletada ainult eelmisel aastal valitud 7528 pannkid ja sarpanhid. Jammu jaoskonnas on valijate arv enam kui kahekordne.
J & K BJP president Ravinder Raina ütles, et tema partei hävitab opositsiooni opositsiooni. "Oleme oma kandidaatide nimekirja lõpetanud. BJP saab uue hingamise. "
BJP kavatseb toetada sõltumatuid kandidaate teatud kohtadel.

See artikkel ilmus esmakordselt (inglise keeles) India ajad