Burkina Faso: Ouagadougou võõrustab mandri esimest skulptuuribiennaali - JeuneAfrique.com

PA082523 (1) ©

Burkina Faso fotograafi Léon Nyaba Ouedraogo ja Piasa maja kaasaegse kunsti müügijuhi Christophe Personi algatusel loodud Ouagadougou rahvusvahelise biennaali skulptuuri (BISO) esimene väljaanne toimub novembrini 15.

Natuke rohkem kui kaks nädalat pärast rabati kaasaegse kunsti biennaali sünd (Maroko), teatab mandril uhkusega, et Burkina-Fasos sünnib Ouagadougou esimene rahvusvaheline skulptuuribiennaal (BISO). Kultuuriminister Abdoul Karim Sango avas Prantsuse Instituudis oktoobris 8, see sulgeb oma uksed järgmise aasta novembris 15.

Kui selle esimese väljaande aupresident on Burkinabé skulptor Siriki Ky, puidu, metalli ja pronksi meister, siis selle algatuse taga on kaks meest - Burkinabé fotograaf Nyaba Léon Ouedraogo ja müügijuht Aafrika kaasaegne kunst maja Piasa, prantsuse Christophe Person.

See artikkel ilmus esimest korda NOOR AAFRIKA