Google: 48 USA osariigid alustavad uurimist reklaamimonopoli osas

Ameerika Ühendriikide 50i peaprokurörid eesotsas Texasega alustavad uurimist, et teha kindlaks, kas Google rikub monopolidevastaseid seadusi, alustades oma turgu valitsevast seisundist veebireklaamide osas.

USA 48 osariikide ja 50i peaadvokaatide harv mobilisatsioon püüab kindlaks teha Google'i monopoolsete aruannete ulatust CBS News. Kui selgub, et Google on muutunud liiga kohmakaks, seab kahtluse alla ka tema võime konkurentsieeskirjadest hoolimata hõlpsalt konkurentsi sulgeda. Texase peaprokurör Ken Paxton ütles: "See on ettevõte, mis domineerib veebireklaamide kõigis tahkudes: ostmine, müümine ja oksjonid. [...] Kui reklaamikulud on suured, maksab reklaamija rohkem ja see mõjutab pöördumatult tarbijat keti lõpus. California ja Alabama peaprokurörid ei otsustanud juurdluses osaleda. Google'i emaettevõte Alphabet on teeninud 137 miljardit dollarit 2018 tulu, tuues 31 miljardit tulu.

Kõikjal kohal olev hiiglane

Täna on Internetti raske ette kujutada ilma Googleita, kuna ettevõte, tõeline Octopus, on oma kombitsad kasutusele võtnud paljudes piirkondades. Kampaania Degoglite Internet Framasofti ja selliste uurimiste nagu Andmed, mida Google kogub annab teile parema ülevaate hiiglase haardest Internetis. 9-i otsingud saidil 10 tehakse Google'i otsingus, seda kasutab 1,5 miljardit inimest gmail ja tõenäoliselt Gsuite, mis sisaldab Google Drive'i, dokumente, arvutustabeleid, esitlusi ja muid tööriistu. Google'i servereid kasutatakse enne veebisaidile pääsemist sertifikaatide kehtivuse kontrollimiseks, seega kasutame selle infrastruktuuri, kas see meile meeldib või mitte. Arkansase advokaat Leslie Rutledge selgitab oma uuringus osalemise põhjuseid: "Kui mu tütar on haige ja otsin nõu või parimat arsti, tahan parimat - parimat nõu või parimat arsti - mitte see, kes reklaamidele kõige rohkem kulutab ".

Veel üks uuring

Euroopas on Google süüdi mõistetud Google Shoppingu reklaamimises oma otsingumootoris, ehkki ettevõte on selle edasi kaevanud. Märtsis määrati talle 1,7 miljardi suurune trahv ainuõiguse klauslite lisamise eest koos partneritega, seades tema konkurendid ebasoodsasse olukorda. USA justiitsministeerium, föderaalne kaubanduskomisjon ja kongress on uurimisi alustanud ka Google'is ja Facebookis.

See artikkel ilmus esimest korda https://www.begeek.fr/google-48-etats-americains-lancent-une-investigation-sur-son-monopole-publicitaire-326961