Tuneesia presidendivalimised - Kaïs Saïed: "Peame aktsepteerima mängureegleid, kuid mitte süsteemi" - JeuneAfrique.com

15i septembri valimistel kandideerib põhiseaduse tegija, pensionile jääva ülikooli õppejõud. Mõne kuuga on see sõltumatu tõusnud küsitluste tippu, pidamata isegi pidu ega tõelist kampaaniameeskonda. Selles kirjeldatakse Jeune Afrique'i eesmärke ja prioriteete.

Sõltumatu presidendikandidaat Kaïs Saïed oleks võinud jääda autsaideriks. Ilma väljakujunenud poliitilise kujunemiseta polnud ta peale tuneeslaste põhiseadusevastase riietuse tingimata tunamunlastele hästi teada. See pole mitte vähem hästi paigutatud küsitluste jaoks esimene hääletusvoor, mis on kavas pühapäeval, septembris 15.

See konservatiivsete väärtustega jurist sageli apellatsiooni oma õigsuse ja kasinliku, kuid monotoonse väljenduse eest klassikalises araabia keeles, kirjeldab ennast "tavapärasest väljas". Klassifitseerituna antisüsteemide hulka, taotleb ta poliitika uue aruande esitamist ja kavatseb sel eesmärgil põhiseadust läbi vaadata. Ajal, mil Tuneesia kodanikud jagavad pettumust poliitikute vastu laialdaselt, näib retsept toimivat.

Noor Aafrika: Millised on teie programmi peamised meetmed?

Kaïs Saïed: Mul pole traditsioonilist programmi, sest olen veendunud, et Tuneesia rahvas on nagu teisedki jõudnud uude ajaloolisesse faasi. Kodanikud ei oota valimistel saadete pakkumist, vaid tahavad olla igapäevapoliitika osalised.

Vajame uut poliitilis-administratiivset organisatsiooni, uusi usalduslikke suhteid inimeste ja valitsejate vahel. Peaosatäitja peavad olema inimesed, sellepärast üritan talle anda seaduslikud vahendid oma arenguprogrammi valimiseks.

Kaïs Saïed oli üks esimesi Tuneesia presidendivalimistel välja kuulutatud kandidaate. © Youtube / Abdelmagid ZARROUKI

Uus assamblee koosneks 276i asetäitjatest, sealhulgas 11i esindajatest tuneeslastest välismaalt

Millised on teie lipulaevad?

Minu üks peamisi eesmärke on põhiseaduse reformi presidendiprojekt, mille viimane sõna tuleb tagasi assambleele. Tahaksin luua võimu, mis lahkuks kohalikest, luues igasse delegatsiooni [osakonda] kohalikud volikogud. Nende liikmed valitakse mitteametlikul hääletusel ja nende volitused võidakse tühistada. Üks nende liige, kes valiti loosi teel, esindas neid piirkondlikul tasandil.

See artikkel ilmus esimest korda NOOR AAFRIKA